Tehetséggondozás

Agrár Startup

Karrieriskola

Mint-A-Parlament

A program célja, hogy a hallgatók testközelből ismerhessék meg a törvényhozó munkát, a törvényhozás menetét és az országgyűlési képviselők munkáját egy szimulációs játék keretében. A hallgatók a program során kiegészíthetik elméleti ismereteiket és kipróbálhatják magukat a képviselők szerepében.

További információk és jelentkezési dokumentumok 1, 2, 3 itt.

 

Hortobágy Néptáncegyüttes

 

Karrieriskola

ű

 

Hálózatok Specializáció az Informatikai Karon

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy 2019. februártól az Informatikai Kar 2 féléves Hálózatok specializáció (20 kredit) képzést indít más karok hallgatói számára.
A képzés célja, hogy az angol/német nyelvtudással rendelkező hallgatók (eredeti szakjuktól függetlenül) a számítógépes hálózatok területén piacképes IT tudással rendelkezzenek tanulmányaik befejezése után.
A jelentkezés feltétele legalább B2 szintű angol és/vagy német nyelvvizsga.

További információk itt.

 

Conference in Novi Sad

A konferenciabrosúra és hozzá kapcsolódó dokumentumok itt és itt olvashatók.

Mint-A-Parlament program

A program célja, hogy a hallgatók testközelből ismerhessék meg a törvényhozó munkát, a törvényhozás menetét és az országgyűlési képviselők munkáját. A hallgatók a program során kiegészíthetik elméleti ismereteiket és kipróbálhatják magukat a képviselők szerepében.

A program felhívása és a jelentkezési lap itt érhető el.

Új Nemzeti Kiválóság Program 2018.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdetett az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjainak elnyerésére. Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorjelöltek, valamint Bolyai ösztöndíjban részesülő fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A pályázati dokumentáció elérhető az EMMI honlapján (http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma) a „Dokumentumok / Pályázatok” menüpont alatt, vagy az egyetemi portálon a https://unideb.hu/hu/palyazati-kiirasok címen.

A pályázatok bírálatát és rangsorolását az EMMI az egyetemek hatáskörébe utalta oly módon, hogy a doktorandusz és a doktorjelölt pályázatok bírálata és rangsorolása a doktori tanács feladata, míg az alap- és mesterképzéses hallgatók pályázatainak rangsorolásáról a karok javaslata alapján a Rektor dönt. Az alapképzésben elnyerhető ösztöndíj összege 75.000 Ft/hó (első éven 50.000 Ft/hó), míg az osztatlan és a mesterképzésben részt vevő hallgatók esetében ez az összeg 100.000 Ft/hó (osztatlan képzésben első éven 50.000 Ft/hó), az ösztöndíjak futamideje 5 vagy 10 hónap.

Pályázhatnak

- az OTDK helyezést vagy különdíjat elért vagy Pro Scientia Aranyérmes hallgatók;
- a pályázathoz mellékeljék az OTDK oklevelüket, mutassák be OTDK dolgozatukat, mutassák be tudományos tevékenységüket, pl publikációs lista közlése;
- igazolják az előző 2 lezárt félév tárgylistáját és számtani átlagát.

-mellékelni szükséges a dékánnal aláíratott Befogadó nyilatkozatot - kérjük, a nyilatkozatot aláírásra Dr. Kovács Istvánnénak adja le (Tanulmányi Osztály 57. szoba).

A pályázatokat az útmutatóban részletezett kötelező mellékletekkel együtt kell ajánlott, elsőbbségi küldeményként postára adni legkésőbb 2018. május 10-ig a 4002 Debrecen, Pf. 400 címre. Az alap- és mesterszakos pályázatokat a rektornak (Dr. Szilvássy Zoltán) kell címezni, a borítékra rá kell írni a pályázati kódot.

Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója 2017.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hagyományának megfelelően minden évben miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazza a kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elért diákokat. Ehhez kapcsolódóan pályázatot hirdetünk a "Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2017" cím elnyerésére a 2016/2017. tanévben 5-13. évfolyamos tanulók, valamint legalább az egyik félévben felsőoktatási intézmény alap-, mester-, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatói számára.

Benyújtási határidő 2018.04.17.

A pályázat részletei itt olvashatók.

További információ az EMMI honlapján.

Pályázati felhívás hallgatóknak

A Nyírségi Édesburgonya Zrt. pályázatot hirdet a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszermérnök és Élelmiszerbiztonsági és – minőségi szakokon tanuló hallgatók számára.

A pályázat témája:

Az édesburgonya (Ipomoea batatas) az emberiség hatodik legfontosabb táplálék növénye.  Bár trópusi növény, fogyasztása egyre népszerűbb Európában, Magyarországon. A Nyírségi Édesburgonya Program során egyre több nyírségi gazda ismeri meg termesztését.

Gazdag ásványi anyagokban, mint a kálium, réz, mangán. Zsír- és koleszterin tartalma alacsony, továbbá C-, B2-, B6-, és E-vitamin tartalma magas. Kedvező beltartalmi paramétereinek köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják, 100 gramm energia tartalma 117 kalória. A korszerű, egészséges táplálkozás egyre fontosabb alkotóeleme.

A pályázat célja, hogy a jövő szakembereinek érdeklődését felkeltsük a Nyírség egyre fontosabb, népszerűbb növénye iránt, innovatív gondolkodásra sarkalljuk az újításra fogékony fiatal szakembereket. Célunk, hogy nyírségi édesburgonya alapú termék ötletek fogalmazódjanak meg.

Vajon mi fog készülni 1 vagy 10 év múlva a Nyírségben termesztett édesburgonyából? Van ötleted, milyen terméket lehetne készíteni belőle? Esetleg a gyártási folyamatát is megterveznéd? Írj ötletedről 7-12 oldalban, részletezd elképzelt terméked, a készítés folyamatát (akár ábrával), mit gondolsz miért indokolt, hogy a késztermék a polcokra kerüljön!? Pályázatodnak csak a képzeleted szabhat határt!

Formai követelmények:

A pályamunka terjedelme maximum 7-12 oldal.

Felépítése:

 • Cím
 • Tartalom jegyzék
 • Szakirodalmi áttekintés
 • Téma kifejtése
 • Elméleti megvalósítás
 • Következtetések
 • Szakirodalmi Jegyzék

Betűtípus: Times New Roman

Betű nagyság: 12-es

1,5 sortávolság

Belső címlap feliratai:

 • Egyetem, kar
 • A pályamunka címe
 • A szerző neve
 • Dátum

A pályázatok értékelése:

A pályázatokat a Nyírségi Édesburgonya Zrt. által megbízott szakértő értékeli.

A pályázatok díjazása:

 1. helyezett  150.000,- forint,
 2. helyezett    75.000,- forint,
 3. helyezett    50.000,- forint díjazásban részesül.

Beadási határidő és mód:

A pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani a címre 2018. március 31-ig.

Egyéb feltételek:

Az érdeklődők az esetlegesen felmerülő kérdéseket emailben tehetik fel a címen. Személyesen vagy telefonon: Pesti-Asbóth Georgina Élettudományi Központ hármas fésű 1.016-017 labor, +36 30 548 1224.A kérdések feltétele vagy az arra kapott/nem kapott válasz nem mentesíti a pályázót a pályázati feltételek betartása alól. Amennyiben valamely kérdés és válasz minden érintett számára releváns lehet, úgy azt a kiíró a saját információs portálján, a www.nyirsegiedesburgonya.hu oldalon közzéteszi.

A Nyírségi Édesburgonya Zrt. fenntartja annak jogát, hogy bármely helyezés vonatkozásában ne hirdessen eredményt.

Bármely pályamű esetében a pályázónak kell gondoskodni az abban foglaltak jogszerűségéről. Amennyiben ebben bizonytalan, úgy azt a pályaműben jelölni kell. Ennek megfelelően körültekintően kell az esetleges források feltüntetni. A pályaművek tartalmát a kiíró és a pályázó is felhasználhatja a későbbiekben.

Tudományos Diákköri konferencia felhívás

A DE MÉK 2017. november 21-én tartja soron következő Tudományos Diákköri Konferenciáját.

A konferencia felhívás és jelentkezési lap innen tölthető le.

Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja (DETEP) csaknem egy évtizede nyújt szakmai és anyagi támogatást a tehetséges, érdeklődő hallgatók számára. Olyan hallgatókat választanak ki, akik képesek önálló munkát végezni tanári irányítás mellett, az eredményeiket szakcikkek vagy tanulmányok, diákköri munka formájában ismertetik. A jól teljesítő hallgatók a program keretében ösztöndíjban részesülnek.

Tudományos Diákkör

Az önálló tudományos eredményeket elérő hallgatók, eredményeiket társaik, tanáraik számára is bemutatják a diákköri konferenciákon. Az eredményesen szereplő hallgatók, az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon képviselhetik a Kart, azonban akár nemzetközi szinten is lehetőség kínálkozik a szakmai bemutatkozásra. A diákkörös hallgatók számára számos pályázati lehetőség egyben anyagi hátteret is biztosíthat a szaktanszék és a témavezető támogatása mellett.

Tormay Béla Szakkollégium

A Szakkollégium 2002-ben alakult. Jelenleg 47 hallgató tagja. Rendszeresen látnak vendégül nemzetközi hírű tudósokat, szakembereket előadások tartására, továbbá a hallgatók meghívására saját oktatókat kérnek fel vitavezetésre. Szakmai kirándulások teszik teljessé az információszerzés lehetőségét. Támogatják a hallgatók kutatási munkáját, TDK tevékenységét, külföldi tanulmányútjait. Hazatérve beszámolót tartanak társaik számára annak érdekében, hogy segítsék társaikat pályázni, felkészítsék őket a tanulmányút hasznos eltöltésére. További információk

Kerpely Kálmán Szakkollégium

2010. márciusában alakult meg a Szakkollégium. A Szakkollégium a hagyományokat a mai kor adottságainak megfelelően szeretné ápolni, modern, gyakorlati ismereteket tartalmazó programokat biztosít az egyetemi hallgatók számára. A Szakkollégium céljai között a tehetséggondozás, a magas színvonalú gyakorlati képzés, a hazai és külföldi munkaerő-piaci szereplőkkel, vállalkozásokkal való kapcsolattartás szerepel. További információk

  Esélyháló Mentor Program a Debreceni Egyetemen

  A „Versenyképes Debreceni Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0013” pályázat keretében megvalósuló mentor program legfontosabb célja a Debreceni Egyetemen tanuló hátrányos helyzetű, roma és fogyatékossággal élő fiatalok esélyegyenlőtlenségének csökkentése, hogy a speciális igényű fiataloknak nagyobb esélyük legyen tehetségük kibontakoztatására a felsőoktatásban.

  A program részletei itt olvashatók.

  Frissítés dátuma: 2019.04.09.


  Tisztelt Felhasználó!

   

  A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ