Újabb MTA doktor az Agrár Karon: Dr. Kusza Szilvia

2021, április 16 - 08:45
Újabb MTA doktor az Agrár Karon: Dr. Kusza Szilvia

Újabb MTA doktor az Agrár Karon 

 

Az MTA Doktori Tanácsa 2021. január 22-én tartott ülésén Dr. Kusza Szilvia részére a Magyar Tudományos Akadémia doktora címet adományozta.  

Kusza Szilvia kutatói tevékenységét 2002-ben, mint az Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola PhD ösztöndíjasa kezdte meg. Disszertációjában a domesztikált és vadon élő állatfajokon végzett kutatási eredményeinek egy részét foglalta össze. Eredményei által olyan újabb ismeretekkel gyarapodhattunk a napjainkban is zajló klímaváltozás genetikai sokféleségre gyakorolt hatásával kapcsolatban, melyek nélkülözhetetlenek a hatékony állomány-kezelési/fenntartási tervek és fajvédelmi programok sikeres megvalósításához.  

Számos hazai és nemzetközi kapcsolattal rendelkezik valamint több évet töltött külföldi egyetemeken, kutatóintézetekben. Több mint 30 hazai és nemzetközi lektorált és impakt faktorral rendelkező lap bírálója. Számos hazai és külföldi konferencián, workshopon, szimpóziumon vett részt meghívott előadóként, szervezett hazai és nemzetközi konferenciákat. Hazai és külföldi PhD bizottságok tagja, opponense, titkára. 2016-ban a Debreceni Egyetem által adományozott „Év Női Kutatója” díj nyertese. Aktívan részt vett és részt vesz a kutatói utánpótlás-nevelésben. Jelenleg a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar alatt újonnan megalakult egységének, az Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ Állatgenomikai Kutatócsoportjának vezetője.  

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.