Hírek

23 nov
A jövő tudósai – a vidék jövője
A növénytermesztéstől a biotechnológián át az etológiáig terjedő kutatási témáikról számoltak be az Agrártudományi Doktori Tanács doktori iskoláiban tanuló PhD-hallgatók a Debreceni Egyetem agrárkarán. A doktoranduszkonferencián bejelentették: bővült a doktori iskolák köre.
21 nov
Egy különleges este a jubileum jegyében
November 17-én rendeztük meg az Agrárbált.
21 nov
Nyomonkövetés – beépül a képzésbe
Bevezeti a szabványosított nyomonkövetési rendszerek oktatását a Debreceni Egyetem agrárkara. Az intézmény a szakmai háttér biztosítása érdekében együttműködik az ellátási láncok legelterjedtebb szabványrendszerét működtető GS1 Magyarország Nonprofit Zrt-vel.
24 okt
Pályázati felhívás doktori képzésre
Az Agrártudományi Doktori Tanács pályázatot hirdet a 2018/2019-es tanévben kezdődő keresztféléves doktori (PhD) képzésre
24 okt
Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform
Magyarország 2015-ben hozta létre a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platformot, melyhez a Kar az országban elsőként csatlakozott.
24 okt
Elismerések október 23-án
Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a Debreceni Egyetem AKIT Karcagi Kutatóintézet mezőgazdasági technikusa, Bosnyák Imre. A Kossuth Gyakorló intézményvezető-helyettesét, Kiss Gabriellát pedig Debrecen városa Hatvani-díjjal jutalmazta.
23 okt
Tanulmányút a Partiumban
A Kar Partiumi Keresztény Egyetemen kihelyezett képzésében részt vevő hallgatók tanulmányúton jártak
18 okt
Világhódításra szövetkeztek
Világkereskedelmi szinten is meghatározó kompetenciaközponttá válhat a Debreceni Egyetem a TE-FOOD élelmiszerbiztonsági nyomonkövetési rendszerhez kapcsolódó oktatási, kutatási, innovációs tevékenységgel. Az erről szóló megállapodást október 18-án írta alá az intézmény és a Laurel cégcsoport.
17 okt
Növényorvosok szimpóziuma
A méhek védelméről, környezetkímélő növényvédőszerekről, továbbá új kórokozókról és kártevőkről is tanácskoznak 7 ország szakemberei a Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon. A konferenciát idén 23. alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem agrárkarának Növényvédelmi Intézete.
08 okt
Juhászat – kulcskérdés a génmegőrzés
A meglévő őshonos genetikai alap védelméről és szélesítésének lehetőségéről, valamint nemzetközi tapasztalatokról is szó volt azon a szakmai napon, amit juhtartóknak és -tenyésztőknek rendezett a Debreceni Egyetem AKIT Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézete.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ