Hírek

05 ápr
Egyetemünk hírei az Alföld TV-n
Ünnepi szenátusi ülés, tudományos tanácskozások, innovatív fejlesztések, adatvédelmi fórum a Tankcsapdával – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított márciusban is a Díszudvar magazin.
02 ápr
A MÉK Szatmárban
Debreceni méhész és szőlész-borász kutatók is részt vesznek a szatmári gazdálkodók tudásának gyarapításában.
28 már
Egyedülálló precíziós kutatások
A Debreceni Egyetem Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programja keretében végzett, vízzel kapcsolatos kutatásokat ismertették csütörtökön az intézmény agrárkarán. Az egyetemi kutatók precíziós mezőgazdaság terén elért eredményeit az ágazatban is hasznosítják.
21 már
„Költöznek” az alföldi halak
A természetes vizek szennyezettsége vagy kiszáradása, sőt még egyes madarak is veszélyeztetik hazánk őshonos halait. A klímaváltozás miatt az alföldi fajok a hegyvidékre vándorolnak, Hajdú-Bihar megye termálvizeiben viszont új közösséget találtak a Debreceni Egyetem kutatói.
25 feb
Nagyváradi Gazdafórumot tartottak
A Partium-Debrecen Agrárklub előadássorozatának következő állomásához érkezett
20 feb
Talajproblémákról tanácskoztak
A nyírségi savanyú homoktalajok alacsony kémhatásának és szervesanyag-tartalmának javítási lehetőségeiről tartottak fórumot a Debreceni Egyetem AKIT Nyíregyházi Kutatóintézetében. A program „A talajtípusra szabott gazdálkodásról” című regionális fórumsorozat nyitórendezvénye volt.
19 feb
Állattenyésztő részképzés Wyomingban Campus Mundi Freemover pályázati támogatással
Kovács Dániel Péter állattenyésztő mérnök hallgató szakmai beszámolója
18 feb
Határon átívelő kertészet
A szatmári vezetés a megyei kertészeti képzési fejlesztése céljából kerekasztal megbeszélést kezdeményezett a Debreceni Egyetem Agrárkarával.
18 feb
Gaia kertje - permakultúrás előadássorozat
Az állatok, növények és mikroorganizmusok a természetben is egy közösséget alkotnak. Lehetséges-e ezt a mai kor embere számára kialakítani?
15 feb
Gyakorlatorientált élelmiszeres képzés
Üzemi körülmények között, a Kar saját Élelmiszeripari Innovációs Központjában ismerhetik meg a technológiákat a hallgatók

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ