Hírek

24 máj
Közösen a vegyészmérnök képzésért
Vegyipari kihelyezett tanszéket hozott létre a felsőfokú szakmai képzés támogatására a BorsodChem Zrt. és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Az alapításról szóló megállapodást szerdán a borsodi vegyipari vállalatnál írták alá.
23 máj
Utazás orvosi szemmel
Időzóna-betegségről, utazási stresszről, nyaralási traumákról és a krónikus betegek utazásra való felkészítéséről is tanulnak az orvostanhallgatók a Debreceni Egyetem egész Európában egyedülállónak számító utazásorvostan kurzusán.
23 máj
Egyetemisták teniszsikerei
A Debreceni Egyetem hallgatói nyerték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Tenisz Bajnokságot (MEFOB), női és férfi egyéniben is. A döntőnek kedden az intézmény Dóczy utcai sporttelepe adott otthont.
23 máj
XVI. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia
A XVI. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia (OFKD) május 10. és 12. között került megrendezésre az Eötvös Loránd Tudományegyetem.
23 máj
Egyedülálló hidrobiológus képzés
Az iparági igényekhez igazodva az idei évtől duális formában is elérhető a Debreceni Egyetem hidrobiológus mesterszakja. A tavaly indult angol nyelvű képzés is népszerű. A hallgatók a múlt héten terepgyakorlaton ismerkedtek a Tisza, valamint a Zempléni-hegység élővilágával.
22 máj
Mesteredző a megújult lovardában
A magyar lovassport örökös bajnoka, Dallos Gyula tart edzőtábort a Debreceni Egyetem Lovasakadémiáján június elején. Az elmúlt hónapokban újabb felújítások történtek a lovardában, a szociális helyiségek korszerűsítésével európai színvonalúvá vált a komplexum.
22 máj
Agrár Sportnapok – újra Debrecenben
Öt hazai egyetem agráros hallgatói és három intézmény oktatói vettek részt az Agrár Sportnapokon a Debreceni Egyetemen. Az intézmény úgy döntött, feléleszti a hagyományt és kétévente megrendezi a hazai felsőoktatási intézmények sporteseményét.
22 máj
Lendületben
Hatalmas lépést tett a bennmaradás felé a DEAC NB III-as labdarúgócsapata a hétvégén. A srácok 6-4-re verték az MTK II-t. Nem tudott viszont nyerni a futsalcsapat, és meccset vesztettek a kosaras lányok is.
18 máj
A jog leendő doktorai
Traianus császár és a keresztények, a modern posztszovjet matrjoska modell, valamint sok más érdekes, aktuális témában mutatták be kutatási eredményeiket a doktoranduszok a Debreceni Egyetem jogi karán tartott konferencián.
18 máj
Célegyenesben
Újabb lépést tehet a DEAC NB III-as labdarúgócsapata a bennmaradásért a hétvégén, az MTK II ellen hazai pályán szereznének pontokat. Új célt tűzött ki a férfi futsal együttes az NB I-ben, és pályára lépnek kosaras lányaink is a pünkösdi hosszú hétvégén.