Hírek

29 nov
Új professzor a mérnökképzés élén
Vajda István egyetemi tanár lett a Debreceni Egyetem Mechatronikai és Villamosmérnöki Intézetének alapító vezetője. A professzort a Műszaki-Informatikai Kabinet keddi ülésén mutatta be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.
28 nov
Évtizedeket meghatározó fejlesztések
A Debreceni Egyetem 32 pályázata több mint 25 milliárd forintot nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból – jelentette be kedden Schanda Tamás János európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.
28 nov
Kenézy Gyulára emlékeztek
A szülész-nőgyógyász életét, szakmai munkásságát elevenítették fel, és szellemi hagyatékát mutatták be a Kenézy-emléknapon. A rendezvényt a Debreceni Egyetem és a Dr. Kenézy Gyula Baráti Kör Egyesület közösen szervezte.
28 nov
Adytól és Adyról, versben és prózában
Különleges irodalmi esttel emlékeztek meg a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár munkatársai a költő születésének 140. évfordulójáról. Ady Endre kevéssé ismert művei mellett a kortársak levélrészleteiből, visszaemlékezéseiből is ízelítőt hallhatott a közönség.
28 nov
Uniós fórum a Debreceni Egyetemen
Brexit, uniós bővítés, eurozóna – az Európai Uniót érintő aktuális kérdésekről tartott rendhagyó előadást Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője hétfőn a Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak.
27 nov
Közösen az agrárium fejlődéséért
A vidék gazdaságát erősíti az a program, amelyet több mint 900 millió forintos uniós támogatásból valósít meg közösen az elkövetkező három évben a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem.
27 nov
Rekordot döntött a DExpo!
Minden várakozást felülmúlt a Debreceni Egyetem november 22-23-ai nyílt napjainak látogatottsága. Az idei DExpón 6550 középiskolás volt kíváncsi az intézmény kínálatát bemutató programokra.
27 nov
A Tisza-völgy értékeivel ismerkedtek
A magyar szürke és a házi bivaly hasznosításával, illetve az aranysakál biológiájával bővítették ismereteiket vadgazda és környezetgazdálkodási agrármérnök hallgatók a Tiszatáj Természet- és Vadgazdálkodási Kihelyezett Tanszéken.
27 nov
Győzelem a Nyíregyháza ellen
A dobogóra pályázó Nyíregyházát győzte le a DEAC férfi kézilabdacsapata a hétvégén. A floorballosok is magabiztosan nyertek, az NB III-as labdarúgók viszont kikaptak a sereghajtó otthonában.
27 nov
Doktorrá fogadom…!
Rekordszámú, 107 jelölt vette át oklevelét november 25-én, a Debreceni Egyetem doktor- és díszdoktoravató ünnepségén, ahol doktori és habilitált doktori, professor emeritus, valamint címzetes egyetemi tanár címeket és egyetemi kitüntetéseket adtak át.