Hírek

31 aug
Futsal-kezdet
Kiemelkedő szezont zárt az előző év végén a DEAC futsalcsapata. Az egyetemi legénység idén ismételne, bár jóval kiegyenlítettebb lesz a mezőny. Kezdődik egy még nehezebb bajnokság. Pályán hokisaink és labdarúgóink is.
31 aug
Egyetemista lesz Hetényi Zoltán
Vadgazda mérnöknek tanul szeptembertől a Debreceni Egyetemen a 77-szeres válogatott jégkorongkapus. A korábban az Egyesült Államokban és Finnországban is játszó hokis a tanulást ugyanolyan fontosnak tartja, mint a sportot, ezért is szerződött az egyetemi csapathoz.
30 aug
Növénytermesztés – váltani kell
A hagyományos növénytermesztésről precíziós technológiákra kell áttérni, ez a versenyképes jövő záloga – szorgalmazták a Debreceni Egyetem kutatói a XXI. Kukorica- és napraforgó-tanácskozáson. A szakmai fórumon és gyakorlati bemutatón több száz gazdálkodó vett részt.
30 aug
Bemutatkozott a DEAC hokicsapata
Fantasztikus közönség, csaknem teltház előtt 5-2-es debreceni sikert hozott a DEAC első hazai felkészülési találkozója szerda este a Debreceni Jégcsarnokban. Az egyetemista együttes a Vasast verte magabiztosan.
30 aug
Rekordok tábora
Újabb résztvevői csúcsot ért el a DEHÖK Gólyatábora. 14 kar hallgatói és a szervezők közel 3200-an vágtak neki augusztus utolsó napjaiban a kéthetes tábornak a Debreceni Egyetem központi campusán.
30 aug
Díjazott viselkedésökológiai kutatás
A nagyfejű csajkók kétszülős utódgondozásának hormonális hátterét vizsgálja a Debreceni Egyetem ifjú biológusa, Nagy Nikoletta Andrea. A kutatásából tartott poszterelőadást a legjobbnak ítélték az európai összehasonlító endokrinológusok 29. konferenciáján.
29 aug
Az élelmiszerlánc-biztonság jegyében
Beépíti képzésébe a legújabb, mobileszközökkel működő nyomonkövetési rendszerek ismereteit a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A tervek szerint gazdálkodóknak is tartanak majd továbbképzéseket a témában.
28 aug
„Állati” yoUDay-klippremier
A Debreceni Egyetem leendő elsősei, a gólyák láthatták először az intézmény egyedülálló tanévnyitó stadionshow-jához, a yoUDay-hez készült dalt és klipet. Az Animal Cannibals és Tóth Andi közös videója már elérhető az egyetemi youtube-csatornán.
28 aug
„Közösség a tudományért”
Szakmai, kulturális és sportprogramokkal várták az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkezett doktorandusz hallgatókat a Debreceni Egyetem péntektől vasárnapig tartó nyári táborában.
28 aug
Másfél évszázados agrárjubileum
Egyhetes programsorozattal tiszteleg a 150 éves debreceni mezőgazdasági felsőoktatás előtt a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. Az intézményt a QS-rangsor napjainkban a világ 250 legjobb agrárképzőhelye között tartja nyilván.