Hírek

12 szep
Kínai diákok a Nyári Egyetemen
Harmincnyolc kínai diák – valamennyien a Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemének hallgatója – kezdte el egyéves magyar nyelvi tanulmányait a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán.
12 szep
yoUDay – már csak két hét
Tehetségkutató, büntetőrúgó-, erőevő-verseny, Campus Party és karaoke. A szeptember 26-i tanévnyitó stadion show előtt és után sem lesz hiány programokban a 40 ezres egyetemi közösség összetartozását szimbolizáló yoUDay-en.
11 szep
A világ élvonalától tanultak az oktatók
A Debreceni Egyetem több mint 50 oktatója vett részt az egyik legnevesebb nemzetközi felsőoktatási rangsorokat készítő szervezet, a Times Higher Education kiemelt partnerének oktatás-módszertani képzésén. Az oktatók oklevelüket pénteken vették át.
10 szep
Városi vízgazdálkodás a Tisza mentén
Egy Debrecent és Nagyváradot vizsgáló esettanulmány, egy távoktatási anyag és egy új szemléletű tervezési útmutató kidolgozásában vesznek részt a Debreceni Egyetem agrárkarának kutatói a JOINTISZA projektben.
10 szep
Új tanév, új hallgatók, újdonságok
Csaknem 30 ezer hallgató, 10 ezer egyetemi dolgozó, összességében mintegy 40 ezer egyetemi polgár számára kezdődött meg a tanév a Debreceni Egyetemen.
10 szep
Bravúrponttal kezdtek a jégkorongosok
Pontot rabolt a Ferencváros otthonából a DEAC jégkorongcsapata vasárnap este a bajnoki nyitányon. A Fradi csak szétlövésben tudott nyerni. Nem tudtak meglepetést okozni az NB III-as labdarúgóink, edzőmeccsen nyertek viszont a kosarasok.
09 szep
Elkezdődött a tanév az egyetemen
Több mint kilencezer elsőéves kezdi meg tanulmányait idén a Debreceni Egyetemen. Az intézmény vasárnap a Főnix Csarnokban tartotta tanévnyitó ünnepi szenátusi ülését, ahol esküt tettek az elsőéves hallgatók, valamint több elismerést is átadtak.
09 szep
Tudás, tudomány, siker Kisvárdán
Mezőgazdasági mérnök, turizmus-vendéglátás, vidékfejlesztési agrármérnök – harmadik tanévét kezdte meg Debreceni Egyetem képzéseivel a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ pénteken.
07 szep
„A legjobbunkat akarjuk nyújtani”
Ferencváros-DEAC összecsapással rajtol az Erste Liga alapszakasza szeptember 9-én, vasárnap 18 órakor a Pesterzsébeti Jégcsarnokban. Jövő héten pedig már két hazai meccsen is szurkolhatunk a Debreceni Egyetem jégkorong-alakulatának.
07 szep
Jubileumi diplomaosztó
Aranydiplomát vettek át 50 évvel ezelőtt végzett agrármérnökök a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az 1968-ban diplomázott évfolyam 108 végzőse közül 67-en voltak jelen a szeptember 7-ei jubileumi ünnepségen.