Hírek

21 már
„Költöznek” az alföldi halak
A természetes vizek szennyezettsége vagy kiszáradása, sőt még egyes madarak is veszélyeztetik hazánk őshonos halait. A klímaváltozás miatt az alföldi fajok a hegyvidékre vándorolnak, Hajdú-Bihar megye termálvizeiben viszont új közösséget találtak a Debreceni Egyetem kutatói.
25 feb
Nagyváradi Gazdafórumot tartottak
A Partium-Debrecen Agrárklub előadássorozatának következő állomásához érkezett
20 feb
Talajproblémákról tanácskoztak
A nyírségi savanyú homoktalajok alacsony kémhatásának és szervesanyag-tartalmának javítási lehetőségeiről tartottak fórumot a Debreceni Egyetem AKIT Nyíregyházi Kutatóintézetében. A program „A talajtípusra szabott gazdálkodásról” című regionális fórumsorozat nyitórendezvénye volt.
19 feb
Állattenyésztő részképzés Wyomingban Campus Mundi Freemover pályázati támogatással
Kovács Dániel Péter állattenyésztő mérnök hallgató szakmai beszámolója
18 feb
Határon átívelő kertészet
A szatmári vezetés a megyei kertészeti képzési fejlesztése céljából kerekasztal megbeszélést kezdeményezett a Debreceni Egyetem Agrárkarával.
18 feb
Gaia kertje - permakultúrás előadássorozat
Az állatok, növények és mikroorganizmusok a természetben is egy közösséget alkotnak. Lehetséges-e ezt a mai kor embere számára kialakítani?
15 feb
Gyakorlatorientált élelmiszeres képzés
Üzemi körülmények között, a Kar saját Élelmiszeripari Innovációs Központjában ismerhetik meg a technológiákat a hallgatók
08 feb
Természetpedagógus szakirányú továbbképzés indul Karunkon
Az első évfolyam 2019 februárjában indul, a képzést a tervek szerint minden év elején meghirdeti az intézmény.
04 feb
Sikerrel zárult a húsgalambtenyésztő továbbképzés
Teljeskörű áttekintést kaptak a húsgalambtenyésztés tényezőiről, kihívásairól és piaci lehetőségeiről a jelenlegi és leendő tenyésztők
29 jan
Pallagról indultak
Életem legjobb befektetése volt, hogy a Balásházyban tanultam – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának keddi pályaorientációs napján. A politikus több tucat sikeres szakemberrel együtt osztotta meg életútját alma materében.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ