Élelmiszertudományi és Minőségbiztosítási Csoport
Az Intézet Élelmiszertudományi és Minőségbiztosítási csoportjában folyó kutatási tevékenység az oktatók-kutatók szoros együttműködésének közös folyamata. A témák koordinálásában és kidolgozásában elsősorban a szakterületeknek megfelelő elsődleges kutatási területen jártas munkatársunk a vezető, így tématerületenként ez a következőknek megfelelően alakul:
- Szántóföldi növények minőségére ható tényezők vizsgálata, feldolgozásuk, termékfejlesztési lehetőségek vizsgálata: Dr. Sipos Péter, Dr. Ungai Diána
- Szerves analitikai kutatások, módszerfejlesztés: Dr. Borbély Jánosné
- Szervetlen analitikai kutatások, módszerfejlesztés: Prof. Dr. Kovács Béla
- Minőségbiztosítás, minőségirányítás: Dr. Borbély Jánosné
A csoport tagjai
- Prof. Dr. Kovács Béla
- Dr. Borbély Jánosné
- Dr. Sipos Péter
- Dr. Ungai Diána
- Dr. Czipa Nikolett
- Andrási Dávid
- Móré Mariann
Mikrobiológiai Csoport
A Mikrobiológiai csoport kutatásai a Mikrobiológia, Élelmiszer-mikrobiológia, Hidrobiológia, valamint a Talajbiológia tudományokhoz kapcsolódnak.
- Különféle takarmányok és élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata, mikroorganizmusok identifikálása és főbb tulajdonságainak meghatározása (Dr. Peles Ferenc Árpád).
A csoport tagjai
Last update:
2022. 08. 04. 15:34