Kutatócsoportok- Élelmiszertudományi Intézet

Élelmiszertudományi és Minőségbiztosítási Csoport

Az Intézet Élelmiszertudományi és Minőségbiztosítási csoportjában folyó kutatási tevékenység az oktatók-kutatók szoros együttműködésének közös folyamata. A témák koordinálásában és kidolgozásában elsősorban a szakterületeknek megfelelő elsődleges kutatási területen jártas munkatársunk a vezető, így tématerületenként ez a következőknek megfelelően alakul:

  • Szántóföldi növények minőségére ható tényezők vizsgálata, feldolgozásuk, termékfejlesztési lehetőségek vizsgálata: Dr. Sipos Péter, Dr. Ungai Diána
  • Szerves analitikai kutatások, módszerfejlesztés: Dr. Borbély Jánosné
  • Szervetlen analitikai kutatások, módszerfejlesztés: Prof. Dr. Kovács Béla
  • Minőségbiztosítás, minőségirányítás: Dr. Borbély Jánosné

A csoport tagjai

Mikrobiológiai Csoport

A Mikrobiológiai csoport kutatásai a Mikrobiológia, Élelmiszer-mikrobiológia, Hidrobiológia, valamint a Talajbiológia tudományokhoz kapcsolódnak.

  • Különféle takarmányok és élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata, mikroorganizmusok identifikálása és főbb tulajdonságainak meghatározása (Dr. Peles Ferenc Árpád).
Last update: 2022. 08. 04. 15:34