Agrárműszerközpont

 

A DE MÉK Agrárműszerközpont keretein belül Dr. Pusztahelyi Tünde egyetemi docens vezetésével a következő tudományos témák kerülnek meghirdetésre.

1. Aflatoxin képzés fiziológiai vizsgálata Aspergillus tenyészeteken.

2. Tejsavbaktériumok stressztoleranciájának növelése és ennek hatása oligoszacharid hasznosításukra.

3.  Gazdanövény - Aspergillus flavus interakció (irodalmi gyűjtés és kísérletes munka).

4. Zsírsavösszetétel vizsgálata GC módszerrel élelmiszerekben.

 

 

A Debreceni Egyetem, Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Agrárműszerközpontja, mely a nemzeti (NAT) akkreditálási rendszerben akkreditált vizsgálólaboratórium a következő vizsgálatokat vállalja:

  1. Takarmányok és alapanyagaik, élelmiszerek és alapanyagaik mikrobiológiai vizsgálata és minta-előkészítése mikrobiológiai vizsgálatokhoz,
  2. Takarmányok és alapanyagaik minta-előkészítése, érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata,
  3. Olajmagvak mintavétele, fizikai és kémiai vizsgálata,
  4. Élelmezési, takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények mintavétele, minta-előkészítése, érzékszervi és fizikai vizsgálata,
  5. Gabona és gabonatermékek; gabonák; búza, rozs és lisztjeik, durumbúza és durumbúzadara fizikai vizsgálata,
  6. Búza és búzaliszt fizikai és kémiai vizsgálata,
  7. Lisztek és étkezési célú őrlemények fizikai vizsgálata,
  8. Gabonafélék  és  malomipari termékek; hüvelyesek kémiai vizsgálata,
  9. Élelmiszerek fizikai és kémiai vizsgálata,
  10. Sütő- és édesipari termékek fizikai vizsgálata,
  11. Sütőipari termékek fizikai és kémiai vizsgálata,
  12. Édesipari termékek; zöldségek és zöldségtermékek; gyümölcsök és belőlük készült termékek kémiai vizsgálata,
  13. Tej fizikai és kémiai vizsgálata,
  14. Tejtermék kémiai vizsgálata,
  15. Sajtok és ömlesztett sajtok; hús és húskészítmények fizikai és kémiai vizsgálata,
  16. Méz minta-előkészítése, fizikai és kémiai vizsgálata,
  17. Állati, növényi zsírok és olajok fizikai és kémiai vizsgálata,
  18. Növényi anyagok minta-előkészítése, fizikai és kémiai vizsgálata,
  19. Talajok mintavétele, minta-előkészítése, fizikai és kémiai vizsgálata,
  20. Szerves trágyák minta-előkészítése, fizikai és kémiai vizsgálata,
  21. Élelmiszerek és alapanyagaik minta-előkészítése

 

agrarmuszerkozpont 1  agrarmuszerkozpont 2 

Akkreditált vizsgálatainkon kívül a fizikai, kémiai, és biológiai vizsgálati lehetőségek széles körével várjuk ügyfeleinket. Érdeklődésével, részletes tájékoztatással, megrendelések egyeztetésével kapcsolatban a +36 30 7597 515, és +36 30 7597 168 telefonszámokon várjuk hívását.

Telephelyünk/postacímünk:

Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Agrárműszerközpont, 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

A campuson belül a főépület mögött, a „Kazánház” mellett.

Nyitvatartási idő: H-Cs: 7,45-16 óráig. P: 7,45-14 óráig.

Dr. Pusztahelyi Tünde
habilitált egyetemi docens
 
+36 20 210 9491
 
Szakmai képzettség: okleveles biológus (biotechnológus szakirány), angol-magyar szakfordító
Tudományos fokozat, cím: egyetemi doktor (Ph.D.) 1998.
Habilitáció: 2009. Élelmiszertudományokban (DE Agrártudományi Centrum)
Nyelvtudás: angol felsőfokú nyelvvizsga, orosz alapfokú nyelvvizsga.

Az Agrárműszerközpont oktatói aktívan részt vesznek a Kar oktatási feladatainak ellátásában mind BSc mind MSc szinten, ezenkívül a szakközépiskolások ismereteinek bővítésében is részt vállalunk különböző szakmai kirándulások helyszíneként.

Érdeklődő hallgatók szakdolgozatának, diplomamunkájának vezetését vállaljuk.

Az Egyetem doktori iskoláinak munkáját mind doktorandusz képzéssel, mind a kutatómunka helyszíneként segítjük.