Pályázatok

Az “ERASMUS +” program, “Stratégiai partnerségek a felsőoktatásban” nevű akciója keretében benyújtott “Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability-KNOWinFOOD“ című pályázatunk támogatást nyert. A pályázati konzorcium tagjai: a Debreceni Egyetem, “Lucian Blaga University of Sibiu - Románia, University of Lyon 1 Claude Brarnard – Franciaország, University of Food Technologies Plovdiv – Bulgária, Supremia Ltd.- Románia. A pályázat futamideje 3 év, és célja egy többnyelvű e-platform létrehozása a nemzeti és tradicionális jellegű élelmiszerekre vonatkozóan, tanulmányozva ezeknek az élelmiszerlánc/biztonsáng-, táplálkozás- és marketing - specifikus jellemzőit. További cél, hogy a nemzeti és regionális jelentőségű élelmiszertermékekre alapozva, új termékfejlesztési koncepciókat dolgozzunk ki a hallgatók közreműködésével és tekintettel a KKV szektor innovációs igényeire. A projekt kapcsán a kiindulópontok a nemzeti jelentőségű tradicionális élelmiszerek lesznek, amelyeknek gyakorta nem ismertek a gyártási, minőségi és táplálkozás élettani jellemzői. Ilyen értelemben, mi továbblépünk e terén, és nemzetközi szinten, tudományos alapokon kívánjuk a tradicionális élelmiszerekkel kapcsolatos tudást megjeleníteni. A projekt keretében, az együttműködések révén, tudásháromszög alakul ki az egyetem, a hallgatók és a gazdasági szereplők részvételével, növelve az oktatás gyakorlati jellegét megjelenítve a tradicionális élelmiszerekre jellemző termékpályákat, miközben ezekre alapozva újabb magas hozzáadott értékű élelmiszereket fejlesztünk.

Frissítés dátuma: 2017.07.19.


v1.0-alpha95